måndag 7 januari 2019

LJUGER TABELLEN ?

När man tittar på den allsvenska tabellen är det inte mycket som stämmer enligt förhandsspekulationerna. Undantaget är lagen som kämpar om att undvika kval, där är det inga större överraskningar. Av lagen som skulle slåss om topp två platserna Leksand, MODO, Björklöven, AIK och SSK är det bara AIK som har levt upp till förväntningarna övriga har underpresterat.

LEKSAND spelarna har svårt att acceptera att de är allsvenska spelare, med den inramningen som supportrarna erbjuder kan man tro att det är NHL. Med en ny ledarstab kanske det infinner sig lite ödmjukhet.
MODO Laget vill spela en intensiv ishockey med mycket puckinnehav, låter bra men då har man nog inte tittat i kylskåpet ingen oxfilé mycket korv. Anpassar man inte spelet till innehållet blir det en ny tung säsong.
BJÖRKLÖVEN Det här skulle bli året då de skulle etablera sig i toppen, men det har inte hänt någonting står och stampar på samma ställe. Får nog vara glada om det blir topp åtta.
SSK Här finns det poängkungar de har kanske seriens bästa kedja, men ändå har de svårt att lyfta. Är inte förvånad att de har släppt in mest mål i hela serien. Det är fritt spel, spelarna tycker säkert det är roligt, utan ansvar och organisation. Lite mer försvarstänk skulle hjälpa laget att få lite stabilitet.

Alla de här lagen har dyra spelartrupper i förhållande till många andra lag, det gör besvikelsen ännu större. Nu till något roligare de stora överraskningarna Oskarshamn, Karlskoga och VIK.
OSKARSHAMN kommer att behålla sin topplacering, ser stabilt ut och här finns det spelare som kan avgöra jämna matcher.
KARLSKOGA Att vi aldrig lär oss, oavsett hur många spelare som försvinner trollar man ihop en slagkraftig trupp som är med i toppen och krigar. Det finns ingenting som pekar på att de inte fortsätter vara ett topplag.
VIK Som nykomling har de gjort mer än vad de största optimisterna hade hoppats på. Om målvakten Erson fortsätter spela på samma höga nivå blir det med lätthet en topp åtta placering. Junior VM gav inga indikationer på att  Erson skulle ha tappat formen.
KARLSKRONA har gjort det man kan förvänta sig, efter att ha tappat i stort sett hela laget.
🏒🥅

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar