fredag 18 januari 2019

EN SPORT FÖR MODIGA

Andra lagsporter som ishockey och fotboll har mycket att lära av handbollen. Dagens handbollsspelare är riktiga kolosser 190-195 cm långa och snittvikt på 90-95 kg. I den här tunga trafiken skall spelaren vräka sig in och avsluta, inte sällan får spelaren en hand i bröstet eller ansiktet. Det som är interessant är vad som händer efter smällarna, ingen protest eller annat tjafs spelaren reser sig upp och kör vidare. Vid tekniska fel lägger spelaren ner bollen direkt utan dröjsmål.

Den här disciplinen är imponerande och det här är ingenting man lär sig över en natt, utan uppfostran sker naturligtvis redan i unga åldrar. Jag är trött på att se fotbollsspelare snurra 10 varv efter lite kroppskontakt eller ishockey spelare som kör på spelare i ryggen och allt tjafs efter avblåsningar.

JAG UPPMANAR ALLA ISHOCKEY OCH FOTBOLLSSPELARE ATT TITTA PÅ HANDBOLLS VM. SE OCH LÄR!!
Efter ett lyckat gruppspel ligger en semifinalplats inom räckhåll. Med två fantastiska målvakter, vilket mod, och ett makalöst skytte av Lukas Nilsson tror jag på semifinal. Det skulle vara häftigt med en final mellan Danmark och Sverige🤾‍♂️👊🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar