måndag 4 februari 2019

ÄR ISHOCKEY SOM HANDBOLL?

Jag hat sett cirka 50 matcher i SHL och Allsvenskan och i stort sett alla matcher ser lika ut. Först gnuggar ena laget runt i anfallszon i 30-40 sekunder, sedan är det dags för motståndarna
att skicka ned pucken i anfallszon och åka runt med platsväxlingar. Så här ser det ut mestadels av tiden resterande tid jagar man puckföraren överallt och skall sätta press oavsett om puckföraren har burskydd. Det här kallas modern ishockey av experterna.

Det är klart att spelarna tycker det här är roligt, bara att hänga hjärnan på kroken och borra ned huvudet och köra, titta vad han kämpar säger fansen när spelaren kommer till båset efter 30 sekunder och flåsar. Det värsta är att allt det här slitet inte leder till speciellt många mål, när någon får tag i pucken är han svimfärdig och orkar inte avsluta.

Självklart skall man forechecka och sätta press på motståndarna men inte hela tiden, det finns något som heter värdera situationen. Det är fortfarande så att flest mål görs i spelvändningar när motståndaren är oorganiserad.

Det finns inga överraskningsmoment i dagens ishockey alla vet i stort sett vad som kommer att hända. Det beror också på spelarnas kvalite eller också är de dåligt utbildade. Det var bättre förr? Det vill jag inte påstå, spelarna är bättre tränade och farten är högre men hur är det med spelförståelse och värdering av olika situationer.
VARFÖR VÅGAR INGET LAG VARA ANNORLUNDA?🏒🥅

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar