torsdag 7 juni 2018

SPELARNAS MARKNAD

Ishockeyklubbarna håller på och försöker få ihop slagkraftiga lag inför säsongen. De flesta lag har inte många pusselbitar kvar, en del letar förtvivlat efter fynd på en tunn marknad. Det är alltid lika spännande att höra motiveringen varför en spelare väljer en klubb eller när klubben skall förklara egenskaperna hos spelaren. Spelaren har drömt om att få representera just den här föreningen och sportchefen är nöjd med att få en spelskicklig back med bra skridskoåkning och ett fantastiskt skott.
Jag förstår att man inte kan säga att vi hittade inget annat, men lite mer nyanserat skulle sätta mindre press på spelaren och inte göra fansen besvikna när de får se verkligheten.

Den hetaste övergången är Palushaj från Brynäs till Örebro. Han lyckades bra i Brynäs och de ville förlänga, men pengarna räckte inte till. Örebro var övertygade om att det inte var någon pengafråga utan han ville till Örebro för atmosfären i hallen och så hade assisterande tränaren pratat med honom.Nu är väl inte Örebro den mest attraktiva SHL klubben och utan att veta vad spelaren kostar inbillar jag mig att det inte var någon röd lapp på Palushaj.

Det är en fri marknad och det är upp till varje förening och bjuda vad man vill, har man mycket pengar underlättar det naturligtvis. Det är inte spelarnas fel att marknaden ser ut som den gör och en import har inte rötter någonstans i Sverige, de är här för att tjäna pengar och eventuellt komma till KHL.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar