måndag 18 juni 2018

”GRANEN”

Efter Mexikos oväntade vinst mot Tyskland var Sverige tvungna att besegra Sydkorea. Det är ingen lätt uppgift för ett svenskt lag som saknar kvicka och tekniska spelare. Efter en trög inledning skapade Sverige tillräckligt med chanser för att både göra ett och två mål. Till slut fick vi en välförtjänt straff som våran kapten förvaltade på ett beslutsamt sätt. Välförtjänt att han som personifierar Sverige fick bli matchvinnare, en härlig fighter som alltid gör rätt för sig.

Med tanke på omständigheterna var det en godkänd insats nu lever i varje fall turneringen. Ett avancemang såg dock ljusare ut innan turneringen. Har svårt att se att Tyskland gör en lika blek insats igen och Mexico var en positiv överraskning. Å andra sidan har Sverige överraskat tidigare.
Vänsterkanten med Augustinsson och Forsberg hade inte många rätt, de får en halvlek till sedan är det dags att göra en förändring. Jansson fick hastigt och lustigt göra VM debut och klarade uppgiften galant.

Interessant start på VM där guldfavoriter som Tyskland,Brasilien och Argentina har förlorat och spelat oavgjort mot lag som de normalt skall vinna över utan svårigheter. Dessa lag innehåller en massa stjärnor med individuell skicklighet, men det går inte bara att spela för sig själv och lufsa omkring när man inte har bollen. Jag vet att det bara har spelats en match och de stora drakarna har möjlighet att visa sin storhet. Det är i varje fall roligt att de mindre nationerna har visat noll respekt för alla stora stjärnor. Ta rygg Sverige och visa dobbarna för arroganta tyskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar