torsdag 28 juni 2018

94 VIBBAR

Trots den psykologiska smällen mot Tyskland, som kunde ha knäckt vilket lag som helst, spelar Sverige sin bästa match och vinner hur rättvist som helst. Vi vinner gruppen utan att våra tilltänkta målskyttar Berg och Forsberg har gjort mål. Jag hyllar ändå Berg som har gjort allt rätt men inte haft marginalerna med sig plus ett fantastiskt jobb för laget. Forsberg däremot har kommit helt snett in i turneringen, nu försöker han göra svårare och svårare saker istället för att börja med det enkla. Skall han få fler chanser?

Matchen mot Mexico visar en annan viktig detalj att det ena utesluter inte det andra, en bra defensiv innebär inte att anfallsspelet blir lidande och bollinnehav är överdrivet. Chanser skapas på fasta situationer och omställningar.

Det här laget är inte jämförelsevis lika bra på pappret som 94 laget, men det gäller att dölja sina brister och få alla att inse vad laget är bra på och inte tumma på detta någon gång. Utan bra ledarskap,Andersson och Granen, skulle framgången vara omöjlig. Med två så kloka människor blir det svårt för övriga att inte underordna sig lagets taktik, vakna Forsberg. Nu väntar Schweiz och helt plötsligt är vi favoriter, men jag tror det här laget med sin ödmjukhet tacklar det problemet också.

Många som älskar ishockey, jag gör det, tycker att fotbollen får alldeles för mycket beröm de är inte ens i kvartsfinal. Sveriges hockeykrigare är oftast i semi och final utan samma uppståndelse. Fotboll är en sport där hela världen deltager och det är svårt att bara ta sig till huvudturneringen. I fotboll deltager de bästa finns inga ligor som pågår, se NHL. Nej sporterna går inte att jämföra på samma dag. Det är lika dumt som att jämföra bandy och ishockey.

Det här kan bli en sommar vi aldrig glömmer. Är det någon som hört om Zlatan vill spela kvartsfinal?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar