lördag 16 juni 2018

ISLAND WOW

Island charmade hela fotbolls Europa under fotbolls EM där laget tog sig till kvartsfinal. Nu har man för första gången kvalificerat sig för VM i Ryssland. Det var ingen lätt första match man skulle ta sig an, där väntade världslaget Argentina. Lilla Island mot Messis Argentina vilket normalt lag som helst hade darrat inför premiären.

Det visades ganska snart att Island inte är imponerade av något lag istället visade de samma kaxighet som i EM. De få gånger de hade bollen skapade de vassa lägen och hade bud på ett lednings mål. Efter 1-0 till Argentina trodde de flesta att matchen var över, men för Island är ingenting omöjligt de kör på och lyckades ta med sig en poäng.

Hur är det möjligt att ett land som har lika många invånare som Argentina har fotbollsspelare kan spela oavgjort?
Det är det här som är häftigt med idrott att allt kan hända om vissa ingredienser finns med i det mindre skickliga laget. Det måste vara en fullständig hängivenhet hos alla spelare som är beredda att offra en hörntand i varje kampmoment. Alla inklusive toppforwards måste underordna sig lagets försvarsspel och ingen får falla ur ramen och ha en egen agenda. Några spelare som är individuellt skickliga och kan hota motståndaren. Dessutom en målvakt som gör sin livs match. Allt detta hade Island. HU HU HU

Det är härliga dagar man hinner knappt äta innan det är dags för nästa match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar