lördag 23 juni 2018

CHOCKAD

Sverige gör ånyo en jättematch och utmanar världsmästarna. Tyskland hade bollen mest, det var ingen överraskning, men Sverige försvarade sig heroiskt och var livsfarliga i sina kontringar. Vi fick också 1-0 efter Toivonens iskalla lobb. Dessutom blev Sverige rånade på en straff, de så kallade VAR experterna måste ha sovit när Berg blev kapad.

Trots en mardrömsstart i andra halvlek stod laget emot en enorm press från tyskarna. När dessutom tyskarna får en spelare utvisad hade de flesta räknat in en poäng. Fem minuters tillät kändes som en halvtimme och 30 sekunder kvar kommer chocken.

Sveriges förbundskapten har gjort allting rätt sedan han fick jobbet, men jag tror att han ångrar bytena i slutet av matchen. Durmaz är ingen spelare som skall vara på plan när laget skall försvara en poäng. Han dribblade i fel lägen och tar en idiotisk frispark som avgör hela matchen. Guidetti är ingen större taktiker och det visade han också med några ödesdigra felbeslut. Hade det inte varit bättre att kasta in några som tänker på lagets bästa och är försvars inriktade? Oavgjort hade räckt för att kryssa i sista matchen. Jag vet att det alltid är lätt att vara efterklok, men den kloke Andersson förvånar mig ändå med dessa byten.