onsdag 17 maj 2017

KVARTSFINALER

Nu börjar ishockey VM, transportsträckan är över. Alla förväntade lag har tagit sig vidare till kvartsfinal. Lite små sensationer i gruppspelet men till slut blev det de åtta förväntade.

SVERIGE-SCHWEIZ 3-1
Trots att Sverige inte har imponerat i gruppspelet kommer det att bli en betryggande seger. Schweiz har ett samspelt lag med spelare från den egna ligan, men saknar spets. Bättre lottning hade Sverige inte kunnat önska sig. Det enda som kan förstöra en semifinal är om flera tror att de skall spela som Bäckström och Nylander.

KANADA- TYSKLAND 4-1
Trots att Tyskland kommer att ha 18000 fans som försöker lyfta laget är klasskillnaden för stor. Kanada har vunnit sin grupp utan att anstränga sig, här finns det mer att hämta.

RYSSLAND-TJECKIEN 4-2
Det här ett klassiker möte mellan två nationer som har hatat varandra. Nu kan vi inte förvänta oss samma rivalitet som under öststats tiden, men känslor kommer det att bli. Tjeckiens namnkunniga trupp har varit en besvikelse så här långt. Ryssarna imponerade ända tills de mötte USA i sista gruppspelsmatchen. Där kunde vi se lite av det gamla Ryssland, storstjärnorna blev nonchalanta och det gedigna lagspelet var inte lika övertygande. Det skall påpekas att de mötte ett mycket bra USA.

USA-FINLAND 5-1
Ett harmlöst Finland mot ett ungdomligt skridskostarkt USA kan bara sluta på ett sätt. Finland räddade till slut sin heder med att ta sig till kvartsfinal. Ett av de sämsta lag som representerat Finland. USA har många tekniska spelare som kan vända ut och in på de flesta försvar. Har blivit bättre för varje match och har kapacitet för att gå hela vägen och få ett efterlängtat guld. Det är länge sedan de hade ett så här talangfullt lag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar