söndag 7 maj 2017

PSYKOLOGIST MÅL

Det blev en övertygande seger till slut när Sverige mötte ett fysiskt Tyskland. Efter en bra första period var Sverige illa ute i andra, där tyskarna hade tappat respekten och var nära att ta ledningen med 3-2 . Tryggheten i spelet hade försvunnit och det såg mer ut som ett flipperspel. Helt avgörande för matchen blev 4-2 målet med tre sekunder kvar av andra perioden. Efter det målet hade tyskarna ingen bensin kvar efter sin heroiska insats mot USA.

Skönt för Sverige att få göra lite mål och slippa spela under tryck i sista perioden. När man möter ett lag som satsar på storlek och fysiskt spel är det svårt att ta sig in på mål. Sverige malde på i första perioden och var i tyskarnas zon i stort sett hela tiden. Det blev trångt och en köttmuren framför mål. Om de oröliga tyska backarna hade fått transportera puck någon gång istället hade Sverige fått lite spelvändningar och mer is att jobba med, men det är omodernt och ingenting att tänka på det är bättre att stånga sig blodig.

Tycker att Nylander visade sina kvaliteter inte enbart för målen han har även fin speluppfattning. Är han ödmjuk och jobbar hårt blir han en poängmaskin i NHL. Efter två matcher vet vi ännu inte om Sverige är fågel eller fisk, bra perioder varvas med brister i positionsspel och det ser lite oroligt ut. Om det skall bli guld måste helheten bli bättre.