tisdag 9 maj 2017

RAGGARHOCKEY

Matchen mellan USA och Sverige var viktig med tanke på placeringen i grundserien, det gäller att slippa bra lag i kvartsfinalen. Därför hade man förväntat sig en match där disciplinen och noggrannheten skulle vara på topp. Istället fick vi se en match där bjudningar och tre mot två situationer avlöste varandra. Ibland såg det ut som en j20 match fram och tillbaka utan att tänka på konsekvenserna.

Det var övervägande NHL spelare på isen och då förväntar man sig lite mer. Att många är individuellt skickliga är det inget tvivel om, men ishockey består av mycket mer. Alla åker mycket skridskor och kämpar men det gäller att ha någon tanke med åkningen och kanske försöka vara där motståndaren är. Svenska forwards jobbade hem men blev pucktittare och glömde bort sina motståndare. I bland skilde det hav mellan forwards och backar och det var roligt för tekniska amerikanska forwards att åka i öppna landskap. Till och med experterna på C more börjar tycka att försvarsspel ingår i spelet ishockey, då är det allvarligt.

Det här amerikanska landslaget har en del mycket skickliga forwards, men backarna bjuder på många gratis chanser med sitt nonchalanta passningsspel. Jag har svårt att se detta lag spela final. Sverige gör mycket bra saker med pucken om de slutar med sitt naiva spel utan puck och får tydligare roller kan det bli ett roligt VM. Nu väntar en lugn resa fram till kvartsfinal, det är då Sverige skall vara som bäst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar