måndag 15 maj 2017

NYLANDER vs EHLERS

Matchen mellan Sverige och Danmark var en typisk match i slutet av grundspelet i VM. Det blev lite nerv när Danmark reducerade till 3-2 annars gjorde Sverige sin plikt och tog tre poäng. Om matchen som helhet inte nådde några större höjder var det två ungdomar som dominerade Nylander i Sverige och Ehlers i Danmark.

De här två spelarna var överlägsna alla andra och kommer att spela huvudroller i NHL många år framöver. Nu har Nylander fått en lekkamrat i Bäckström som gör att Sverige har en riktig första kedja. Ehlers kan verka lite ointresserad ibland, men när han sätter fart och går för fullt är han grym.

Danmark har gjort ungefär vad man kan begära, med några fler NHL spelare hade det kunnat bli kvartsfinal. Båda målvakterna har överraskat och på backsidan har Jokerit Jensen spelat mycket och gjort det med pondus. Målen bland forwards har varit jämt fördelade, det som saknats är en vass pp uppställning.

Sverige har fått ytterligare förstärkningar, att Bäckström kommer att betyda mycket är utom allt tvivel. När det gäller Lundkvist får vi vänta och se tills cup matcherna börjar. Att spelare kommer in när ett VM pågår är unikt, förekommer inte i några andra sporter.

Tänk om fotbolls VM skulle spelas utan Ronaldo, Messi och övriga stjärnor !!

Nu väntar vi på att transportsträckan är över och kvartsfinalerna skall spelas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar