torsdag 21 april 2016

DÄRFÖR BLIR VF SM !

Dagens match var lika jämn och oviss som tidigare matcher. Det är typiskt att ett individuellt misstag avgör, en misslyckad rensning och matchen är avgjord. Sista 7-8 min. spelar VF stabilt och SAIK har svårt att vaska fram någon het målchans.

Matchbilden har i stort,sett likadan ut hela tiden. Två lag som tutar och kör och jagar på allt som finns, till och med när motståndarna har burskydd. Finns inga överraskningsmoment. Det förvånar mig att inget lag i varje fall något byte spelar på väntan och överraskar motståndaren. Då kanske de skulle få lite mer is att jobba på och till och med få en vettig spelvändning. Spelarna skulle vara lite piggare när målchanserna dyker upp.

SAIK saknar två forwards och får slita ont på färre spelare än VF, de gör det bra men det blir för jobbigt i längden. Dessutom är spelare som Pesonen, Zackrisson och Calof för anonyma. Det är Forsell och Lindholm som utmärker sig lite extra bland forwards. På backsidan är Lindholm och Burström outtröttliga och ger allt i varje byte.

VF har en bredare trupp och det kommer att fälla avgörande i längden. Visserligen kan SAIK stjäla en match, men till slut står VF som mästare. Jag är imponerad av Sundström en CF för framtiden och kanske landslagsspelare redan i år. Kapten Lundkvist gör alltid sitt jobb och är lite smartare än sin kollega i SAIK som inte kan slå band på sin frustration och tar onödiga utvisningar. Var har Johnsson tagit vägen?

Domarnivån har diskuteras hej vilt framförallt efter förra matchen i Skellefteå. Många tycker att det är skillnad mot grundspelet och helt plötsligt ändrade sig domarna och hade en betydligt tuffare nivå. Skillnaden var att utvisningarna var solklara, därför blev det fler utvisningar. Det gick inte att blunda för crosschecking och slasching. Tycker att domarna har varit godkända och skillnaden mellan grundserie och slutspel har inte varit speciellt stor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar