lördag 9 april 2016

MORAL? SKITSNACK

Växjö hade matchen under fullständig kontroll. De var smartare och skapade fler målchanser än SAIK. Av de fyra lag som spelar semifinal är Växjö det lag som spelar med insidan, inte ett evigt jagande efter pucken. De bedömer situationerna på ett bra sätt, ibland styrspel som i nästa byte kan vara intensiv forchecking.

Växjö hade en 3-1 ledning och SAIK skapade ingenting 5-5. Helt plötsligt rundar Aho målburen och gör ett Tvpucks mål, några minuter senare skjuter en SAIK forward ett harmlöst skott som letar sig in i mål. Avgörande målet tar på en Växjö skridsko och vändningen är ett faktum.

Det här är ingen kritik mot SAIK de har gjort en fantastisk säsong. Det man kan konstatera är att laget inte besitter samma individuella skicklighet som när de var som bäst. Årets lag lever på en bra målvakt och en jäkla disciplin när det gäller att arbeta för varandra.

Det som retar mig är när Wallson pratar om moral och att de tröttade ut motståndarna. Istället för att erkänna att vändningen var tursam. Med ett normalt målvaktsspel hade Växjö vunnit utan problem. Naturligtvis inte lätt för en rostig Steen att komma in och briljera.

Om målvaktsspelet kommer upp i normal kapacitet tar Växjö det här till en sjunde och avgörande match.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar