tisdag 1 september 2015

SHL SPEKULATIONER

Premiären för SHL närmar sig och inom en snar framtid får vi svar på vilka föreningar som har byggt sina lag bäst. Det blir spännande att se hur den nya 14 lags serien kommer att fungera. Har vi 14 lag som kan vara konkurrenskraftiga? Många lag har gjort stora investeringar i spelartrupperna. På pappret ser nästan alla lag bättre ut än föregående säsong. Det känns som årets säsong kommer att bjuda på ännu bättre kvalité. Hoppas att nykomlingarna kan stå upp och inte bli isolerade i botten av tabellen.
Jag skall titta i kristallkulan och försöka bedöma de olika lagens möjligheter i årets SHL

BRYNÄS
Har inte hänt speciellt mycket med truppen, den ser ut ungefär som förra året. Nu har coachen Berglund chans att sätta sin prägel på laget från början. Vi kommer att få se ett intensivt lag som kommer att jaga motståndarna över hela plan. Det finns några intressanta ungdomar som kan få sitt definitiva genombrott, jag tänker på Lööke och Lindblom. Har svårt att se Brynäs som något topplag.
Truppen påminner om ett typiskt mittenlag.

DIF
Förra året var målet att etablera sig i SHL och det gjorde man med ett smart spel, där varje spelare var beredd att underordna sig lagets taktik. I år spänner man musklerna ytterligare genom att värva några topp forwards. Thoresen och Sallinen är forwards som kommer att göra skillnad och fortsätter Sörensen sin utveckling kommer målproduktionen att förbättras. Många kanske oroas över den unga backbesättningen, men de har fått ett år i ryggsäcken och kommer med sin entusiasm att klara sig på ett bra sätt. DIF blir topp åtta om de inte glömmer bort disciplinen och smartheten som var lyckosam förra året.

V FRÖLUNDA
Här kan vi prata om kontinuitet, de har lyckats behålla alla spelare som de ville ha kvar undantag Wikstrand. Det är svårt i dagens ishockey att byggal lag över tid, det är många ligor som rycker i spelarna. VF har varit med och nosat på guldet, nu är det dags att skörda. De får behålla forwards talangerna Johnsson och Janmark, vilket gör att forwards besättningen ser mycket stark ut. Backen Bengtsson var oförskämt bra när han kom från Mora, blir han en dominant i år? Dansken Lauridsen kommer att se till att det är rent framför målet. Tycker att VF har alla ingredienser för att spela SM final. Tränare och spelare har fått jobba ihop under flera år och det brukar ge resultat.

I morgon tittar vi på några andra lag.


Anders Svensson meddelar att han inte flyttar till Indien. Övriga lag jublar nu kan de fortsätta slå långbollar och springa ifrån Allsvenskans långsammaste mittback.

CHL pågår i både ishockey och fotboll. Vilket drag det har varit runt Malmö FF. Inte nog med att de är vidare vi får se PSG och Real Madrid på svensk mark. När skall vi få något liknande inom ishockeyn? Jag vet att det inte är realistiskt, men man kan väl få drömma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar