torsdag 3 september 2015

REAL LULEÅ

LULEÅ
Nu är man trötta på att spela andra fiolen efter SAIK. När det plötsliga miljonregnet landade på "Ostens" bord började jakten på de stjärnor som var tillgängliga för SHL. Den ena stjärnan efter den andra älskade att få flytta till Luleå. Rajala, Sweatt, Mickflikier mfl. skall hjälpa Luleå till SM guld. Ingen hymlar med att det enda som gäller är Guld. Det här en av de största satsningar som något lag har gjort, vi får gå tillbaka till Malmös storhetstid och Percys spektakulära värvningar. Det blir spännande att följa hur kemin kommer att fungera mellan stjärnorna och vattenbärarna. Luleå är kända för att vara ett hårt arbetande lag där alla förväntas göra rätt för sig. Kommer stjärnorna att leva upp till de kraven?

MODO
Det har varit några tuffa år i botten av tabellen och det var tvunget att hända någonting för att behålla publiken. De har valt att fortsätta den transatlantiska vägen. Kortsiktigt kan det slå väl ut, men det är svårt att behålla spelare som inte har någon anknytning till regionen. Det är omölligt att ha någon uppfattning om tränare och nya spelare. En del transatlanter har svårt att anpassa sig till SH, så det gäller nog att fansen har lite tålamod. En sak är klar det kommer inte att pratas någon norrländska i omklädningsrummet. Att sätta in MODO på någon plats i tabellen är inte lätt, det kan bli vad som helst.

MALMÖ
De som hade förväntat sig en massa spektakulära värvningar, har blivit grundlurade. Sylvegård fortsätter att bygga vidare på stommen som tog laget till SHL och fyller på med några hyggliga spelare. Malmö har tidigare stått för kaxiga värvningar och uttalanden, nu är det en annan stil där man till och med kan känna en viss ödmjukhet inför omstarten i SHL. Jag tror att den här nya stilen kommer att löna sig på sikt. Fansen får inte ha för stora förhoppningar på första året, kan man undvika de två sista platserna får de vara nöjda. Det som ser lite bräckligt ut är backsidan, för många med allsvensk kapacitet. Det finns möjligheter under resan att täppa till vissa hål i lagbygget.

RÖGLE
Det är imponerande att föreningen åter är i högsta serien, de kommer alltid igen. Här kan vi prata kultur. Upptagningsområdet är inte speciellt stort och konkurrens från Malmö, ändå kommer det fram nya spelare med jämna mellanrum. Det visar vad man kan åstadkomma om det finns bra ungdoms och juniortränare. Årets lag måste överträffa sig själva om de skall undvika playoff framåt våren. Det gäller att vinna en del hemmamatcher i början annars kan det bli en mörk och tung vinter. Med den fantastiska publiken i ryggen kanske de kan ställa till med någon överraskning.

I morgon tittar vi på de sista lagen och hur tabellen kommer att se ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar