fredag 11 september 2015

ERIK HAMREN

Nu har den värsta stormen lagt sig. Det är intressant så här i efterhand vad alla tycker och tänker om våran förbundskapten. De journalister som ville ha bort Lagerbäck öser beröm över honom och önskar att Sverige kunde vara lika välorganiserade idag. Många börjar vakna till liv och förstå att det Lagerbäck gjorde tillsammans med sina assisterande var en bragd.

VARFÖR SER DET INTE LIKADANT UT IDAG?

Det började redan i slutet av Lagerbäcks förbundskaptens jobb. En del spelare med gnällspiken Svensson i spetsen började prata om att vi måste spela en roligare fotboll. Hamren var önskad av spelarna, nu skulle vi få ha roligt på planen och spela som Barcelona. Budskapet från förbundskaptenen var, vi skulle äga bollen och ha mer kortpassningsspel. Med andra ord det skulle vara rolig fotboll. Säger man så där vackra saker blir journalisterna lyriska och kritiken dröjer tills man blir avslöjad.

Det är väl en självklarhet att det skulle vara trevligt om vi hade den individuella skickligheten och kunde kontrollera matcherna. Vi har andra styrkor som gör att vi har klarat oss bra i våra kära lagbollsporter. Vi har alltid varit taktiskt duktiga, bra att samarbeta, underordna oss lagets taktik och kompenserat mindre bra teknik med kämpaglöd.

Om ett svenskt landslag skall ha framgång har vi inte råd med att någon inte deltar i försvarsarbetet(Zlatan är ett undantag) Därför kan man inte spela lyxlirare som Zengin mfl. som har fel självbild och är befriad från taktiskt kunnande. Det räcker inte med en piruett ibland det är helheten som räknas. Varför spelade Ingesson istället för Limpar under Svenssons ledning?

Eriksson kapten för U21 landslaget och Lagerbäck har visat vad man kan göra med mediokra lag, genom att ta fram det bästa hos våra svenska spelare och bygga lag med rätt balans. Det skall påpekas att dagens landslag är sämre än tidigare årgångar. DÄRFÖR KRÄVS DET EN ÄNNU BÄTTRE ORGANISATION OCH DISCIPLIN!!!!

Det finns för många populistiska tränare som försöker tillfredsställa spelarna och journalisterna istället för att se till lagets bästa. Om jag inte kommer ihåg helt fel så går det fortfarande ut på att vinna matcher. För svensk fotbolls bästa hoppas vi alla att Hamren lär sig orden kontinuitet och organisation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar