onsdag 2 september 2015

SHL SPEKULATIONER

FBK
Nu får det vara slut med mediokra säsonger, så gick nog resonemanget i styrelserummet efter förra säsongen. Därför har man grävt djupt i kassakistan för att skapa ett bra lag. Det viktigaste var att skaffa bra backar och det har de lyckats med. Av många skickliga backar blir Holös den viktigaste, en spelare som kan spela 25-30 min per match. Det är ingen spektakulär back, men han kan konsten att fatta kloka beslut som gagnar laget. På forwardssidan hoppas FBK att Ryno skall bli en traditonell FBK center som kan bära en första femma. Kapacitet finns, men klarar han av förväntningarna? Asplund och Eriksson är två ungdomar som kan etablera sig i SHL. Allt annat än en topp fyra placering kommer att betraktas som fiasko.

HV71
Förberedelserna har varit allt annat än harmoniska. Turbulensen kring tränar frågan har naturligtvis inte varit positiv i försöken att skapa en slagkraftig trupp. Otroligt starkt av assisterande tränarna Stillman och Olausson att ställa upp bakom sin tränare. När två HV71 ikoner inte vill vara med, måste ledningen ha fått sig en riktig tankeställare. Lindbom en gammal spelar profil skall försöka få ordning på ett HV71 som törstar efter framgång. Ett mycket spektakulärt val med tanke på att han inte har någon erfarenhet av SHL, kommer från div II. Snabbt avancerat, från lagret till VD. Det kan bli succé, mycket hänger på inledningen av serien. Törnberg och Abbott är två tunga nyförvärv som måste dra lasset. Är det inte lite bäst före datum? En ganska homogen trupp som bör räcka till en mitten placering.

KARLSKRONA
Spännande med ett lag från Blekinge, det har alltid funnits hockeykultur i Karlskrona. Några som har satt klubben på hockeykartan är bla. Monroney och Loob. Nu är det dags för nya spelare att försöka etablera sig i högsta ligan. Det är svårt att veta vilken väg man skall vandra, köpa många nya eller lita på befintliga spelare? Karlskrona har valt att vara försiktiga med spektakulära nyförvärv. Det är nog ett klokt beslut, i och med att ligan i stort sett är stängd. Varför äventyra ekonomin när det finns alla möjligheter att överleva ändå. Truppen är bred, är det inte onödigt många forwards? Visst är det bra med konkurrens, men det blir inte lätt att plocka ut rätt spelare när alla är ungefär lika bra. För seriens skull hoppas jag verkligen att de kan vara med och ta lite poäng. Trots Zalars fantastiska fysträning blir det svårt att undvika någon av de två sista platserna.

LINKÖPING
Jag har sett laget några gånger i CHL, det ser intressantut ut. De har inte spelat lika komplicerat som tidigare år. Många unga spelskickliga backar som kan få sina genombrott. Kan Junland och Rahimi fortsätta sin framgångsvåg och visa de yngre hur det skall gå till, blir baksidan inget problem trots saknaden av en del rutin. Det är klart att CF Sjögren blir svår att ersätta, han var en duktig tvåvägs CF. Den nye Gordon gjorde ett positivt intryck och förhoppningsvis växer han ytterligare. Hardt och Little är två andra forwards som kommer att fortsätta producera. Ett frågetecken för den uppskrivne Persson, var inte han trög redan för ett par år sedan? Det kan bli en säsong där Linköping kommer att överraska många topplag.

Nya analyser kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar