fredag 4 september 2015

TABELL SHL

SAIK
Inför förra säsongen tappade de halva laget, ändå lyckades de vara ett topplag. Årets förutsättningar är bättre, liten omsättning på spelare. De spelare som har försvunnit ville de säkert inte behålla. Nu startar de säsongen med en samspelt trupp, där hungern att ta tillbaka SM guldet kommer att stimulera till topprestationer. De fortsätter att plocka in unga spelare, alltid är det någon som blommar ut. Vi minns Holmströms förvandling från en vanlig spelare till en som blev nyckelspelare. Troligtvis blir han kvar ytterligare en säsong. För att laget skall lyckas med sin målsättning måste gammgubbarna Forsell och Eriksson fortfarande ha drivet och inte vara nöjda med sin sista pensionsinsättning.

VÄXJÖ
Laget har gjort en fantastisk resa som kryddades med SM guld. De har fått smyga fram i lugn och ro, nu blir det andra förutsättningar. I dagens ishockey där omsättningen på spelare är stor blir det svårt att vinna flera gånger på raken. Konkurensen om guldet är tuffare i år, många lag har satsat för att ta upp kampen med Växjö. Truppen ser stabil ut, där alla spelartyper finns representerade. Att laget kommer att vara med i toppen tvivlar jag inte på, men att det skall bli guld igen då skall alla marginaler vara på deras sida. Tror inte motivationen är något problem, vem vill inte visa omgivningen att det inte var någon tillfällighet.

ÖREBRO

De har etablerat sig i finrummet både sportsligt och publikmässigt. Det är alltid fest när Örebro spelar sina hemmamatcher. Målvakten Hudacek kommer även i år att vara nyckelspelare, kan han upprepa förra säsongen blir det en rolig säsong. Ryan och Johansson gjorde mål på allting förra säsongen, den förstnämnde är borta och blir svår att ersätta. Jag tror att det blir svårt att nå topp åtta, men klurige " Kenta" kanske kan få spelarna att spela en smart och uppoffrande ishockey.

TABELLEN
1 V FRÖLUNDA
2 SAIK
3 VÄXJÖ
4 FBK
5 LULEÅ
6 LINKÖPING
7 DIF
8 MODO
9 HV71
10 ÖREBRO
11 BRYNÄS
12 MALMÖ
13 KARSKRONA
14 RÖGLE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar