fredag 3 januari 2014

JUNIOR VM

I går var det en mäktig ishockey dag, fyra kvartsfinaler och en spännande botten kamp i SHL Första kvartsfinalen mellan USA och Ryssland var en  kamp med mycket prestige. Det som förvånade var USA:s dåliga spel framför eget mål och alla dumma utvisningar. Tack vare 5-3 spel kunde ryssarna vända på ett hotande nederlag. USA hade fler individuellt skickliga spelare, medan Ryssland visade upp ett ovanligt bra lag spel. De försvarade ledningen med en bra defensiv och ett uppoffrande spel. Tror att Ryssland passar Sverige bättre än USA.

Övriga kvartsfinaler fick en mer väntad utgång. Både Finland och Canada fick slita oväntat hårt för att ta sig till semifinal. Svårt att jämföra matcher, men känslan är att Canada spelar final. Canada har inte imponerat så här långt, men deras självförtroende och kaxighet gör att de alltid är svårspelade.

De som har imponerat mest är Sverige, spelar bättre för varje match och det skulle inte förvåna om de står som världsmästare på söndag. De har hur många forwards som helst med individuell skicklighet, som gör det svårt för motståndarna att plocka bort någon speciell enhet. Två PP uppställningar med alla ingredienser  som levererar hela tiden. Enda frågetecknet är backspelet, som inte har blivit testat   ordentligt på grund av Sveriges överlägsenhet i matcherna. Imponerande att vi kan ha en sådan topp på ett relativt litet urval, jämfört med övriga stormakter. Gott betyg till de som har utbildat spelarna.

AIK och HV71 spelade en viktig match för bottenstriden i SHL. Efter två perioder verkade det som bara AIK hade fattat att det var en viktig streck match. AIK visade vilja, intensitet och bombarderade Wesslau. Matchen skulle ha varit avgjord efter två perioder. Med tur och ett litet ängsligt AIK kunde HV71 få ett oavgjort resultat vid full tid. Fyra sekunder kvar och AIK får ett mål mycket tvivelaktigt bortdömt. Winnerborgs förklaring efter matchen lät inte övertygande. Varför ringer inte domarna ? Ny dramatik i morgon när lagen drabbar samman igen.

Nu ser vi fram mot en klassisk final mellan Sverige och Canada. Publiken, som har ställt upp i alla matcher, är värda en sådan final.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar