fredag 24 januari 2014

SM- GULD

Spekulationerna om vilka som skall bli svenska mästare är i full gång. Efter en liten svacka för storfavoriten SAIK, är det många som börjat tvivla om de skall klara av favoritskapet. Är det konstigt att de har spelat lite sämre sista tiden? Leder man serien med 18 poäng är det ganska naturligt att motivationen inte är på topp i varje match. Samtidigt har de utnyttjat sin överlägsenhet med att ge unga spelare nödvändig rutin inför kommande säsong. Det kan naturligtvis hända oväntade saker i ett slutspel, men för mig finns inga tvivel. SAIK är bäst och kommer att vara beredda när det gäller.

Över 55 omgångar drabbas alla lag av formsvackor. När ett lag har förlorat tre matcher på raken, beskriver omgivningen det som en kris. Då gäller det att kunna analysera och inte påverkas av yttre faktorer. Ishockey är ett spel där du kan göra topp prestationer och ändå förlora, målvakterna har ofta en alltför stor betydelse. Matchen Frölunda- MODO är ett sådant exempel. Normalt vinner Frölunda med 5-0, istället blev de rånade på två poäng efter strafförlust.

I stort sett alla lag har i pressen blivit uthängda som krislag. I en del fall har det varit befogat i andra fall väldigt överdrivet, leder man serien är det långt till kris. Ett lag som av någon anledning har kommit billigt undan är Linköping. De har gjort mest mål, hyllats för ett fantastiskt PP och har en av SHL:s bästa kedjor ändå ligger de trea från slutet. Inför säsongen utpekades de som en av guldkanditaterna.

Vilka kan hota SAIK? Tycker inte att man kan utse några speciella lag. Efter SAIK känns det helt öppet, de lag som tar sig till kvartsfinal har lika stor chans. Ett lag som Brynäs har blivit lite bortglömt som en potentiell utmanare. Trots en massa skador smyger de med på övre halvan.

SHL KÄNNS FÖR TILLFÄLLET GANSKA OINTRESSANT, TROR ATT ALLA LÄNGTAR TILL OS!!

11 kommentarer:

 1. Pelle! Rädda oss i kvalserien. Du behövs i AIK! Vi supportrar skulle stödja dig till 100%

  SvaraRadera
 2. Du behövs i AIK, räkna med 100% support ifrån läktarna

  SvaraRadera
 3. Håller med ovanstående, bli vår frälsare Pelle!

  SvaraRadera
 4. Kom till AIK Pelle. Det finns absolut ingen som skulle göra jobbet bättre än du. Låt det än en gång ljuda från läktarna: "Pelle Bäckmans svartgula army". Välkommen!!!!!

  SvaraRadera
 5. Det var tack vare dig jag började spela ishockey, glömmer aldrig 80 talet på hovet. Finns ingen tränare med ett starkare cv än ditt - kom tillbaka och slut och slut cirkeln. Låt mina barn få samma upplevelse som jag " Pelle bäckmans svartgula army"

  SvaraRadera
 6. Även om du säkert är less på tjatande fans pelle så ber även jag dig att seriöst överväga att ta över AIK om chansen finns. Jag började hålla på gnaget som lite kille när jag såg oss(ER!) ta guld 84 och du för alltid blev en legend i AIK. Jag är övertygad att du skulle kunna få årets skuta på rätt köl.

  SvaraRadera
 7. Håller med samtliga. Kom till gnaget och hjälp oss greja kvalserien.

  SvaraRadera
 8. Du behövs i AIK

  SvaraRadera
 9. Du behövs i Gnaget!

  SvaraRadera
 10. Herrejösses aikare, varför skulle Bäckis signa en klubb som är i fritt fall ekonomiskt samt på väg i konkurs och tvångsnedflyttning. Tror ni att han är hockeyvolentär och jobbar gratis. Skall bli skönt att slippa Solna aik i SHL / Hälsningar från Siljan och Leksand

  SvaraRadera
 11. Leksand!!
  Man ser vilken bekräftelsebehov det finns hos människor ute i landet. Ta vara på din lokaltillhörighet och lev med den. Rannsaka era rätt och fel själva, lägg er inte i saker som ni inte förstår eller har med att göra, för den del skull.

  Om nu vi i AIK önskar att PB kommer och gör en kort eller längre insats (vilket man önskar) så är det vår ensak. Vem vet ett ytterligare avtryck i historieböckerna kan han kanske hinna med att göra inom svensk hockey och inom AIK i detta fallet.

  Ett historiskt ögonblick väntar, se och betrakta men lägg dig inte i.

  Kom igen nu PB

  SvaraRadera