onsdag 8 januari 2014

ÖREBRO- BRYNÄS

Örebro hade chansen att haka på HV71 i bottenstriden och alla förväntade sig ett koncentrerat och hårt jobbande lag. Motståndet var ett skadedrabbat Brynäs. Det vi fick se  var en orgie i individuella misstag, dåligt passningsspel och ett obefintligt försvarsspel där en del inte verkade bry sig om konsekvenserna. Största syndarna var Örebro.

Att släppa in sex mål kan hända i vissa matcher, men på det sättet som målen kom till är inte acceptabelt. Av många virriga backar i Örebro, svarade Sondell för en bedrövlig insats. Ville han verkligen spela den här matchen? Brynäs behövde inte anstränga sig för att ta en välförtjänt seger. Kul att se hockeyprofilerna Larsson och Dackell i båset. De enda som visade lite engagemang och spelglädje var Antilla och evigt hårt jobbande Johansson, resten i Örebro får nog ta ett snack med rallydrottningen. Blir det inte en avsevärd  förbättring framöver blir det kvalserien.

Leksand har den senaste tiden haft svårt att hålla ihop spelet. Förlusterna kommer lite oftare än tidigare. De är nog glada att de har många poäng i ryggsäcken och skall inte behöva bli indragna i bottenstriden. Frölunda studsade tillbaka efter några försmädliga hemmaförluster. Nu är laget intakt och en bred spelartrupp kommer att ta Frölunda till en meriterande andra plats.

Sedan Loob tog över sportchefs rollen  har FBK sakta men säkert försvunnit från de nedre regionerna. Att det blev en reaktion mot SAIK, efter många vinster, var inte helt oväntat. SAIK har redan vunnit serien och kan spela på i lugn och ro och behöver inte chansa med halv skadade spelare. Vilken behaglig situation och välförtjänt. Har man jobbat hårt och inte slagit sig till ro skall man ha dessa förutsättningar.

Med lite distans till junior VM tycker jag att Sverige gör en bra turnering och våran kapten Forsberg visar både på och utanför rinken ett moget uppträdande. Många spelare och ledare tyckte att Finland spelade en omodern ishockey. Hade de förväntat sig att finnarna , som hade ett sämre lag på pappret, skulle bjuda ett spel skickligt Sverige på öppna hav så de kunde få brodera i lugn och ro? Det gäller att ge laget rätt förutsättningar, så möjligheterna för vinst är så stora som möjligt. Förlusten är ingenting att skämmas över, bara inse att sämre lag kan besegra bättre. Med lite tur och smarthet är allt möjligt.

DEN HÄR OVISSHETEN GÖR IDROTTEN INTRESSANT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar