söndag 26 januari 2014

TIDEN KOMMER IFATT ALLA

När säsongen i SHL startar pratar de flesta lag om rolig ishockey, vi skall sätta press, vara kreativa, åka mycket skridskor, vara offensiva osv. Dessa klyschor ställer alla upp på och är som ljuv musik i alla ishockeyälskares öron.

Efter halva serien, när spelarna har missuppfattat allt godis och tar sig allt större friheter börjar det bli oroligt i lagen. Nu börjar det pratas i andra termer, vi har för dålig disciplin, tappar pucken på fel ställe, dribblar mot samlat försvar, förlorar man-man dueller, tappar spelare i anfallszon, spelar med för små marginaler osv.

För att få ett lyckat resultat måste det finnas en balans mellan disciplin och all ljuv musik. De skickliga spelarna vet när de kan improvisera eller måste spela enkelt. Allt de gör är för lagets bästa. I dag är det många som inte tänker på konsekvenserna för laget när de fattar sina beslut.

Ingen tillfällighet att en av världens bästa backar Nicklas Lidström år ut och år in fick beröm för sitt spel. Han hade en enorm förmåga att VÄRDERA situationerna. Det är klart att man blir populär när man varje år gör 40-50 poäng och ändå spelar för lagets bästa.

DET ENA UTESLUTER INTE DET ANDRA!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar