tisdag 7 januari 2014

OS- TRUPPEN

Nu är den presenterad, alla ishockeyälskare har väntat. Det var en ganska väntad trupp, någon spelare hit och dit kan alltid diskuteras. Back nummer åtta eller forward nummer fjorton har ingen större betydelse för slutresultatet. Det viktigaste är att de accepterar en undanskymd roll och inte förstör lagmoralen. Var det någon SHL spelare som skulle komma med var det Eriksson SAIK.

Det intressanta blir hur femmornas sammansättning kommer att se ut. Backparen känns ganska givna,  det blir mer spännande att se hur Mårds sätter ihop kedjorna. Det var längesedan vi hade så många cf att tillgå, truppen innehåller sex stycken av hög kvalité. Det innebär att några måste offras och ta en ytterforwards roll. Här gäller det att ha fingertoppskänsla och hitta rätt. Nu behöver det inte bli något problem eftersom de här cf är mångsidiga och klarar av en annorlunda roll. Risken finns att någon som är van att styra spelet hamnar utanför och inte kan prestera på topp. Alfredsson är med för att spela PP, räcker hans skridskoåkning och intensitet till för att spela 5-5 ? Tror att det blir svårt att bara spela PP, det är bara Conny Strömberg som klarar av detta. Nu är det dags att Sedinarna får en ledande roll redan från start. Det allra viktigaste är att Lundkvist hittar tillbaka och kommer med ett förbättrat självförtroende.

Här är mina kedjor:

SEDIN- SEDIN- SILFVERBERG
FRANZEN- ZÄTA- ALFREDSSON
BÄCKSTRÖM- STEEN- LOUI E
HAGELIN- BERGLUND- LANDESKOG

Det är inte långt kvar till festen börjar. Var junior- VM en fingervisning om hur det kommer att se ut i OS? Europa tar hand om medaljerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar