söndag 25 september 2022

SKALL JANNE AVGÅ?

 Efter bedrövliga insatser diskuteras alltid tränarens vara eller icke vara. Problemet är mycket större än så. Det vi kan konstatera är att svensk fotboll är på dekis, Danmark och Norge har kommit längre och har en högre status internationellt. Vi är förblindade av Allsvenskan tack vare höga publiksiffror och det blir bara pinsamt när en del tycker att fler skulle få chansen i landslaget.

En annan faktor som gör att besvikelsen blir stor när landslaget inte presterar är att journalister sprider en massa superlativer om spelare som inte har uträttat någonting, möjligen fått en assist eller slagit en straffspark i mål.

Det som irriterar mest är att de så kallade talangerna bara trippar omkring som primadonnor och är inte beredda att smutsa ned sig. Det måste vara något fel på utbildningen, när de inte förstår att man har bollen i 1 minut och övrig tid gäller det att markera och vinna närkamper. Var finns spelarna som är beredda att offra en hörntand för att vinna en duell?

Sverige måste på något sätt hitta tillbaka till ett bra försvarsspel där alla 10 deltager, som det var innan gamlingarna slutade, och så får vi ta de chanser som erbjuds. Vi måste sluta drömma om Barcelona fotboll.

Det är ingen lätt situation för Janne, det dräller inte av internationella spelare som kan göra skillnad. Det enda han kan göra är att prata klarspråk med de som finns.

UPP TILL KAMP MOT SLOVENIEN!!👊🏻⚽️


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar