måndag 9 november 2020

ÄR SHL BRA?

 Efter att sett alla matcher i KARJALA  måste man fråga sig vilken kvalite SHL håller. Tre Kronors lag innehöll enbart spelare från SHL, även Finland och Tjeckerna hade samma förutsättningar. Ryssarna kom med ett juniorlag och sopade banan med alla lag.

När det blir riktig ishockey, kamp och markeringsspel, är det ingen överraskning att svenska spelare från SHL inte räcker till. I våran liga räcker det om någon gör en fin passning eller dragning allt annat som tillhör spelet är inte så viktigt. När ryska juniorer är taktiskt skickligare än våra spelare blir man mörkrädd.

Kravbilden är alldeles för låg på svenska spelare, de flesta spelare har pucken 10 sekunder per match då förstår alla att allt annat som skall göras utan puck är viktigt för att resultatet ska bli bra. Nu går det ut på att fladdra omkring utan tanke. Det var en spelare som klarade sig, Wedin, han vann kamperna hade skridskoåkningen och höll måttet hela turneringen. Nu är det inte de här spelarna som skall representera Sverige i VM som tur är.

Det har kommit ännu en expert till ishockeyn och när hen berättade att Dahlén skulle spela 3-3 höll jag på att ramla ur stolen. Dahlens styrka är inte skridskoåkning över stora ytor han är bäst i pp när han får stå still utan press.😪

Jag rekommenderar Nivas artikel om Degerfors den är mycket intressant.👍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar