måndag 2 december 2019

HALVTID HOCKEYALLSVENSKAN

Det är fem lag som kommer att vara med och göra upp om de två första platserna.
BJÖRKLÖVEN är det lag som har imponerat mest. Med seriens bästa målvakt har laget en trygghet som gör laget svårslaget, släpper in minst mål av alla lag. Det ser ut som sportchefen ännu en gång har fått ihop ett lag som vill vara med och slåss om en SHL plats. Laget tar en av de två första platserna.
KARLSKOGA varje år tappar laget spelare och blir uträknade för en topplacering. Precis som vanligt lurar klubben alla experter. De har en förmåga att få ihop ett slagkraftigt lag med ganska anonyma spelare, som i matchen mot MODO visade en målvakt från Östersund oanade talanger. Det som imponerar mest är effektiviteten, behöver inte många chanser för att skjuta mål. Har gjort mest mål och blir livsfarliga.
MODO har ett rutinerat lag och har fått bygga vidare på förra årets trupp. När det riskfyllda spelet stämmer är det klang och jubel. Några unga backar som har framtiden för sig gör att det är en bra blandning av rutin och ungdomlig entusiasm. För att laget skall nå någon av de två platserna måste de lära sig att värdera, man kan inte spela mellan klubba och skridsko i varje situation.

TIMRÅ fick bygga om efter degraderingen och har lyckats bra. De har en första kedja som producerar över förväntan, men för att laget skall hamna bland de två krävs det nog att produktionen sprids ut på fler spelare. Power play är av högsta klass så det är inte att rekommendera att ta utvisningar mot Timrå. 5 mot 5 har laget svårt att skapa målchanser, sämst av topplagen.

VIK började lite svajigt inte så konstigt, det tar tid innan alla nya hittar sina roller. Senaste tiden har spelet stabiliserats och poängen ramlar in. Det är ett jämt lag där alla jobbar stenhårt och disciplinen är signifikativt för laget. Hittar målvakterna sitt bästa spel blir laget svårslaget. Kulturbäraren och kaptenen Johansson började i någon av toppkedjorna nu är han placerad i fjärde, utan att gnälla gör han sitt jobb det ger bra signaler till gruppen.

Björklöven tar en av två topplatser  övriga får slåss om den andra. 🥅😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar