måndag 6 mars 2023

KLUBBKÄNSLA ?

 Om vi går tillbaka 15-20 år bytte ishockeyspelare ytterst sällan klubb. Dagens spelare säger att de har drömt om att spela i den klubb de har skrivit på för, men de har ingen anknytning överhuvudtaget till den klubben. I de flesta fall är det pengarna som gäller, glöm det där med klubbkänsla det existerar inte.

I och med att det är spelarnas marknad, finns ingen konkurrens, kan mediokra spelare i fjärde kedjan inkassera mellan 100-150 tusen i månaden. Det är inte lätt att vara sportchef i SHL Om någon spelare inte lyckas i en klubb står det flera på kö och vill ta över kontraktet. 

Många spelare skriver flerårskontrakt och supportrarna blir jätteglada, men de vet inte om att det finns flera klausuler i kontraktet. Fyra år blev bara ett år, livrem och hängslen. Dagens SHL spelare skall vara otroligt tacksammma att det finns massor med spelare på andra sidan Atlanten och några i Europa.

Rydahl ville ta chansen att prova på NHL efter en bra säsong i FBK, det var helt naturligt och en dröm som gick i uppfyllelse. Han började sin karriär i FBK sedan har han harvat runt i olika klubbar utan att lyckas förrän han kom tillbaka och fick en fantastisk utveckling och blev till och med kapten. Efter NHL äventyret är han på väg hem till SHL och alla förväntade sig att han skulle skriva på för FBK igen, men enligt olika rapporter är han klar för VF. Jag är helt övertygad om att FBK lagt upp ett mycket bra kontrakt men VF bjöd ännu bättre. Han är inte ensam det är så här dagens ishockey ser ut.🥅😪


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar