onsdag 16 oktober 2019

KRIGARMATCH

Jag hade nöjet att vara på plats och se Sverige kriga till sig en poäng mot ett skickligt Spanien. Efter 20 minuter hade Sverige inte lånat bollen det såg ut som gymnasiet mot mellanstadiet, men ett fantastiskt målvaktsspel höll kvar Sverige i matchen. I och med att Spanien inte fick utdelning växte Sverige in i matchen och började slå lite vettiga passningar som ledde till några farliga avslut.

Oavgjort efter första halvlek var bara att tacka och ta emot. Efter ett bra anfall tar Sverige ledningen och otursförföljde Berg får äntligen näta. När Sverige har fått ledningen är de svårspelade och det visade de ännu en gång. Bra organisation och krigarmentalitet gjorde att Spanien inte skapade speciellt mycket. Alla spelare, även lirarna, underordnade sig det hårda och tråkiga jobbet. Larsson var överallt och sprang säkert tre mil, vilket föredöme. Kvitteringen i slutminuten tar ingen ära av det svenska laget, alla spelade på toppen av sin förmåga mer går inte att begära.

Det här var en match när svensk lagidrott är som bäst. Ledarna runt laget visade ännu en gång att med klokhet och hårt jobb kan Sverige mäta sig med de stora nationerna. Balansen mellan kreativitet och hårt jobb är viktig i sådana här matcher och ledarna visade ännu en gång fingertoppskänsla. När till och med normalt kloke Backe börjar bli populistisk blir jag orolig, men han tänker nog inte klart efter alla framgångar på travovalen.

Nu tar vi en poäng i Rumänien och säkrar EM biljetten på hemmaplan mot Färöarna inför alla svenska fans.⚽️😀👍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar