fredag 25 oktober 2019

GRANSKNING SHL

Nu har en 1/4 av serien spelats och lagen har haft tid att visa upp vad de har i rockärmen. Tror inte att det blir några större förändringar i tabellen när vi summerar.  Årets två stora överraskningar är Örebro och Rögle de har hittat en trygghet i spelet och bjuder inte på mycket. Övriga topplag är väntade, DIF, VF, FBK och LULEÅ var alla tippade topp sex. De stora negativa överraskningarna är BRYNÄS och VÄXJÖ, när det gäller Växjö är nog truppen överreklamerad den känns ganska grå, vilka skall leda laget? Brynäs har truppen för att kunna avancera i tabellen de har tyvärr inte fattat vad som gäller för att vinna hockeymatcher.

Någon kanske tycker att LINKÖPING är en negativ överraskning, för mig förblir de ett bottenlag de har famlat i mörker i många år. Inför säsongen anställde de en orutinerad sportchef  och tränare och hoppades på en nytändning. Laget får slåss med O- HAMN och LEKSAND för att undvika de två sista platserna.

Spelet är av samma karaktär som tidigare år mycket fart och fläkt där sätta press är nyckelordet. Det är bara att borra ned huvudet och köra oavsett hur situationen ser ut. Det mest frapperande är när spelarna jagar fram burskydd, vem har infört detta? Det har t.o.m. gått så långt att experten Sanny Lindström börjar reagera, den stora förespråkarn av presspel, hur spelarna tänker. De lag som inför lite tankeverksamhet i spelet kommer att klara sig bra, men det är väl ingen som trotsa den moderna ishockeyn.🥅👊🏻😂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar