fredag 24 maj 2019

VAKNA SVERIGE!

Alla är chockade över att Sverige förlorade mot Finland, en förlust i en enstaka match får man ta. Det beror på hur man förlorar och den här gången var det inget snack, en helt rättvis finsk seger. Sverige har inte gjort en hel bra match under hela turneringen och det är märkligt att man inte kan sätta ett försvarsspel som är någorlunda acceptabelt. Det här är ingen tillfällighet, även i tidigare turneringar har försvarsspelet varit åsidosatt, men målvakten har stått på huvudet.

Att prata om organisation och disciplin är fult det är individen som skall stå i centrum i den ”moderna” ishockeyn. Det pratas om rolig ishockey, kreativitet, intensitet bl.a. jag hade för mig att ishockey var en lagsport. När ryska individualister har mer disciplin än svenska spelare är det någonting som är fel. I ett försvarsspel finns det inte plats för improvisation alla måste veta sin roll, nu var det en massa lösa partiklar som åkte omkring lite överallt.

Att vi hade ett lag från NHL har gjort att vi har haft en övertro på deras förmåga. Alla som spelar i NHL är inte bra, idag får kleti och pleti NHL kontrakt. Tycker ändå inte att någon SHL spelare skulle ha varit med, utan det som saknades var en tydlig styrning av spelarna.

Förhoppningsvis leder det här till en liten mer nyanserad diskussion om ”modern” ishockey. Vi får hoppas att den nya förbundskaptenen har lärt sig någonting. 😤😂


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar