måndag 20 maj 2019

MÅLVAKTS PROBLEM ?

Det finns mycket att diskutera efter Sveriges tveksamma seger mot Lettland. Att utmana en millimeter offside när en poäng räcker för kvartsfinal känns inte speciellt begåvat. Det verkar inte finnas några tydliga roller i försvarsspelet, är det först hem av forwards som skall hjälpa backarna? då får man ner forwards på djupet som bara åker omkring och vet inte vad de skall göra. Det måste vara bättre att dela ut den rollen till den spelare som  är skicklig i markeringsspelet.

Ett lika stort problem är målvaktsspelet, experterna blir lyriska när Henke gör en räddning men det är självklart att han måste lyckas göra några räddningar. Man behöver inte vara målvaktstränare för att se att hans osäkra spel smittar av sig på försvarsspelet. Markström skall tydligen stå mot Ryssland, gör han en bra insats är det bara att fortsätta med honom.

Vi har tre backar av absolut världsklass, Ekman, Ekholm och Larsson, nu är det dags för övriga att kliva fram och visa sig från sin bästa sida. Jag har full förståelse för att man bara spelar med sex backar.
Vi får njuta av Storbritannien nästa VM också, fattas bara att Italien slår Österrike.😂😱

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar