måndag 30 juli 2018

HERRE GUD VSK

VSK är en fotbollsförening med anor från högsta divisionen och hela staden har väntat på att laget skall ta sig uppåt i seriesystemet. Efter många säsonger med strul skulle det äntligen bli ordning och reda. ”Vigge” pengar och en handplockad tränare med tre års kontrakt skulle vara garantier för en serieseger.
Helt enligt planen leder VSK serien inför höstspurten. Plötsligt efter sju månader duger inte Fredheim som tränare, hans ledarskap passar inte föreningen. De som anställde tränaren på tre år måste naturligtvis ha gjort en riktig analys av ledarskapet, så det kan inte ha kommit som någon överraskning.

Utan att veta någonting måste man få spekulera att det är andra faktorer som ligger bakom uppsägningen. Det har gått att läsa mellan raderna att skyttekungen var missnöjd med hur laget spelade och han blev till och med utbytt, så får man inte behandla en ”stjärna”. En tränare som ser till lagets bästa och inte bryr sig om vad spelare har gjort tidigare får fiender. När denna typ av personer dessutom kontaktar andra som inte har fått tillräckligt med speltid är drevet igång. Är inte styrelsen stark nog köper de spelarnas gråt.

I dagens egoism får man inte ställa krav på att spelare skall jobba för lagets bästa utan bara att de har roligt och gör mål, att  VSK har släppt in minst mål och leder serien betyder tydligen ingenting.

De nya tränarna har presenterat vad de står för, en rolig, offensiv, modern, snabb kreativ fotboll. De missade inget populistiskt ord. Tror inte Hamren hade kunnat sagt det bättre fattades bara ”shining”Sportjournalister och en del andra blir lyriska när de hör detta. Jag min gamla sportfåne trodde att idrott gick ut på att vinna oavsett hur det ser ut, men det blåser kanske nya vindar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar