lördag 21 juli 2018

BÄTTRE BETALT!

Det pågår en debatt om vilka datum som skall gälla för övergångar mellan SHL och hockeyallsvenskan och hur mycket spelaren skall kosta. Nuvarande system är helt galet det gäller alla övergångar både i Sverige och till NHL. Det måste löna sig att producera bra spelare annars tröttnar de mindre klubbarna om man inte får en skälig ersättning har man heller inte råd med duktiga tränare. Svensk ishockey måste förstå,utan en bra bredd blir det svårt att hänga med i världstoppen. Många duktiga spelare har fått sin uppfostran i det lägre seriesystemet.

Dagens system där man får betalt efter ålder verkar helt förkastligt. Åldern skall inte vara avgörande utan kapaciteten på spelaren. Om spelaren har kontrakt skall det till en förhandling där det allsvenska laget sätter prislappen, vad är det annars för mening med kontrakt. Det blir omöjligt att ha en planering under rådande omständigheter där lagen inte vet vilket lag de kan ställa på isen när det är dags för premiär.

Nu får vi bättre betalt av NHL hör man varje år ändå skriver de med kleti och pleti. Det beror naturligtvis på att det är alldeles för billigt. De kan chansa och hoppas på en fullträff, skulle det vara mycket dyrare skulle NHL tänka både en och två gånger innan kontraktsskrivning. Det mest konstiga är att det inte är någon skillnad om spelaren är rankad nummer 1eller 145.

Kommer det inte hända någonting med ersättningsnivån kommer svensk ishockey att få bekymmer, då kommer vi bara att ha ett 20 tal lag resten är korpen. Det är dags att samarbeta för svensk ishockeys bästa och kasta bort skygglapparna. Svensk fotboll lever på sina försäljningar utomlands och spelarna är villiga att skriva långa kontrakt för att klubben skall få bra ersättning .🌞🏒

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar