lördag 7 juli 2018

ADAM BOKVIST 17 ÅR

Alla har förstått att svensk ishockey är ganska bra på att producera ishockeyspelare framförallt backar. Många är redan etablerade i NHL och det kommer fler unga redan i år. Problemet för svensk ishockey är att unga spelare sticker iväg alldeles för tidigt, finns undantag, och hamnar i junior eller farmarligor. Den här rovdriften är förödande för svensk ishockey. NHL skriver med allt de ser beroende på att det är alldeles för billigt. Om det var som i fotbollen skulle NHL vara mycket noggrannare och låta spelarna utvecklas i svensk ishockey tills de är mogna att direkt spela i NHL.

Jag läste att någon expert tyckte att Brynäs hade misslyckats med att ge backtalangen Bokvist tillräckligt med speltid. Nu åker spelaren över och spelar juniorhockey i Canada. Förra året var han naturligtvis inte tillräckligt bra och inför årets säsong vet ingen vad som skulle ha hänt. Brynäs kan inte garantera en given plats med all rätt, det måste väl vara så att spelaren skall visa upp vad han kan. Det är inte meningen att röda mattan skall rullas ut bara för att spelaren är lovande.  Rynäs kan inte rå för att de har backar som är bättre och om jag inte kommer ihåg helt fel var han utlånad till Almtuna förra säsongen utan att göra några större avtryck.

Jag tror Brynäs har bättre koll på sin verksamhet än att den här experten skall behöva peka finger åt deras verksamhet. De har varit duktiga på att utbilda spelare.

NU LADDAR VI FÖR KVARTSFINAL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar