söndag 18 december 2016

WOW VAD HÄFTIGT

Dagens idrott handlar mycket om pengar. Vi måste hitta spetsspelare, vi måste öka sponsorintäkterna, större organisation osv. Detta är ett vanligt mantra för att nå framgång, därför känns det så befriande när Karlskogas hockeykrigare leder Hockeyallsvenskan.
Inför säsongen tappade laget 5-6 spelare av allsvensk toppklass. De flesta tippade laget i botten eller på nedre halvan. Som vanligt har de en förmåga att hitta spelare som andra inte är intresserade av. Någon div1 spelare, norrman, transatlant eller okänd värmlänning. De här nya spelarna skolar man in i kollektivet och det är ingen idé att man inte anammar de regler som gäller i klubben.

Spelarbudgeten är inte i närheten av vad bla. AIK och MODO har. Det är positivt för idrotten att det fortfarande går att få framgång med klokt ledarskap, klubbkänsla och att man utnyttjar sina spelare och ledare maximalt. I dagens egoistiska idrott känns Karlskoga som en bra motpol. Att få ett kollektiv att underkasta sig sina roller och acceptera lagets bästa är inte lätt, men ledarna besitter tydligen fingertoppskänsla.

Grattis alla spelare och ledare i Karlskoga, Thermell, tydligen lärde du dig en hel del av ledarna när du var J20 spelare i FBK.

Om ni fortsätter att vara ödmjuka och sätter laget främst och inte jagar tredje ass kommer det här bli en rolig säsong.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar