måndag 12 december 2016

HALVTID 2

HV71
Ser stabilare ut den här säsongen, trots en del skador på nyckelspelare har poängen ramlat in med jämna mellanrum. Har ändå svårt att se laget vara med och slåss om guldet, en semifinal kan vara rimligt. Har en del intressanta unga spelare på gång med Andersson i spetsen. Birthen som var lovande för några år sedan vad har hänt med honom?

LINKÖPING
Är som vanligt en snackis innan säsongen, men har svårt att leva upp till förväntningarna. Har en av seriens bästa kedjor med tre intensiva transatlanter. Bröderna Olimb var tänkt som en producerande enhet, men har hittills inte gjort några större avtryck. De måste få ihop helheten, från målvakt till sista forward, om det inte skall bli en ny besvikelse. Det finns kapacitet.

KARLSKRONA
Tack vare en god självinsikt av spelare och ledare har de skrapat ihop tillräckligt med poäng för att slippa kvala. Skall det bli en rolig andra halva måste de förstå varför poängskörden blev bättre än förväntat. De måste vara lika tråkiga för motståndarna som tidigare. Elitidrott går ut på att vinna.

FBK
Endast åtta tre poängare är för klent. Ser bra ut i vissa matcher för att nästa gång vara helt borta. Den nya spelstilen där det är fritt spel är säkert en del i de ojämna prestationerna. Det saknas CF som är bra över hela banan, undantaget Ryno som vaknat till liv efter fjolårets koma. Många bra namn på backsidan, men är det inte bäst före datum ? Målvakten Haugen har varit bra och räddat många poäng. Blir svårt med en topp sex placering.

SAIK
Matchen mot Luleå var signifikativ för årets lag, när de får spela utan knuffar är de bra. Efter en period började Luleå spela fysiskt och då såg SAIK spelarna tunna ut och förlorade kamperna. Vi är vana vid att ungdomarna som kommit fram senaste åren har varit skickliga och mogna i sitt spel. Årets unga håller inte samma kvalité. Jag är medveten om att det har saknats 3-4 spelare varje omgång och det gör naturligtvis laget ihåligt. Inbillar mig också att en viss mättnad finns med i bakgrunden, personifierad av lagkaptenen. Med lite mer ödmjukhet och ett komplett lag är det inte omöjligt att SAIK skrinnar in till ännu en final.

LULEÅ
Är krisen över? Laget var i brygga då tog de två betydelsefulla bortsegrar och skapade lite andrum. Prestationen över hela säsongen är naturligtvis inte godkänd. Årets nyförvärv har inte varit mer lyckade än de som gästspelade förra året. Trots en stor pengapåse är det inte lätt att hitta rätt och skapa ett homogent lag. När dyra spelare inte levererar blir de en belastning för laget. De vet i varje fall att de har en av SHL:s bästa målvakter. Blir spännande att följa utvecklingen. Kan bli en otrevlig motståndare i slutspelet om alla poletten ramlar ned.

I morgon tar vi bottenstriden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar