tisdag 13 december 2016

BOTTENSTRIDEN

ÖREBRO
Efter två oväntade förluster mot bottenkollegan Rögle är Örebro indraget i en kamp för att slippa de två sista platserna. Det är oroligt både på och utanför rinken, när spelare börjar att lägga sig i laguttagningar och prata med pressen då är det inte harmoni. Ännu en gång har de misslyckats med sina nyförvärv, därför blir det panikvärvningar typ Grossman, han är ingen frälsare. Uppehållet blir ingen mys period, det gäller att fatta rätt beslut och hitta några spelare som är beredda att bära laget mot bättre tider. Tidigare år har det mesta rullat på, det är nu ledare och spelare sätts på prov.

DIF
Ut med "Säcken", nu var det nya tider en modern ishockey där spelarna skulle släppas fria. Resultatet blev inte det väntade och efter många om och men förstod man att det måste finnas en viss typ av styrning och att spelarnas taktiska förmåga inte var av någon högre kvalité. Med några backförstärkningar har det sett lite bättre ut på sista tiden. När man har sett sanningen i vitögat och med en fanatisk hemmapublik i ryggen är jag övertygad om att andra halvan blir bättre.

RÖGLE
De hade nog räknat med fler poäng och en något bättre position i tabellen. Att det skulle bli en kamp på nedre halvan var nog alla införstådda med. De har haft svårt att få kontinuitet i spelet, skador och avstängningar kan vara en del av orsaken. Om de skall slippa de två sista platserna är det dags att importerna börjar ta ett större ansvar. Det allra viktigaste är att målvaktsspelet blir bättre. Är det dags att handla? De sista två segrarna stärker självförtroendet och kanske innebär en vändning.

LEKSAND
Det är inte alla som får beröm när man ligger i botten på tabellen. Allt har med förväntningar att göra och alla var överens om att Leksand skulle bli ett nytt Väsby. Efter en trög inledning har man fått ordning på spelet och anpassat sig till ett högre tempo och minimerat antal individuella misstag. Det är svårt att inte göra rätt för sig med det fantastiska stöd som supportrarna bjuder på i med och motgång. Positivt för SHL att det blir lite spänning i bottenstriden. Trots ett bättre spel tror jag att det blir svårt för Leksand att ha två lag bakom sig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar