söndag 11 december 2016

HALVTID

 Det är dags att göra en utvärdering och titta på hur lagen har spelat sina kort. Vilka har fått ut maximalt av sin trupper. VF, Brynäs, Karlskrona och Leksand har olika förutsättningar men har fått gruppen att prestera på en hög nivå och de kan gå till julvila med en behärskad optimism inför fortsättningen.

Lagen som måste hoppa över julbordet och istället träna för att hitta en stabil nivå är framförallt DIF, Örebro, Luleå, SAIK, Rögle övriga lag kan äta ett litet julbord utan att frossa i alla läckerheter. Om vi  tittar på varje enskilt lag och försöker sia om framtiden;

VF
Enda laget som ha fyra kompletta femmor, vilket innebär att de har råd med att någon femma kan somna till ibland. Bra blandning av rutin och ungdomlig entusiasm. En pp back som Tömmernäs är ovärderlig på den här nivån. De vinner serien och har alla möjligheter att försvara guldet.

BRYNÄS
Det har blivit en nytändning i det anrika laget. "Bulan" har skakat liv i spelarna och det är roligt att titta på laget. De har skjutit mest mål i hela ligan utan att tumma på försvarsspelet. Hur tänkte Rögle när de skickade iväg Jensen? Trots den fina insatsen finns det sparkapital i Gundersen. Det blir en topp sex placering.

VÄXJÖ
Ser lite trögt ut, för många långdistansare som har svårt att växla tempo. Det är ett homogent lag som ofta mal ned motståndet. Om de skall vara med och slåss om guldet måste de hitta en högre nivå. De har något nytt statistik system som skall vara revolutionerande. Det kommer säkert till användning efter senaste matchen. Inga problem med topp sex.

MALMÖ
Har ett bredare lag i år och framförallt två målvakter som är topp i SHL. Det innebär att de är med i alla matcher trots att spelet hackar ibland. De är nog ganska nöjda med poängskörden. Nu kan de spela utan press och blir farliga för alla motståndare. Om de inte får vattenskalle finns en placering bland de sex inom räckhåll.

Nu måste jag rulla köttbullar så jag återkommer i morgon med nya analyser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar