torsdag 8 september 2016

DAGS ATT RATIONALISERA

Det är inget nytt att ishockeyföreningar brottas med sin dåliga ekonomi. Det här problemet gäller såväl SHL som Hockeyallsvenskan. Det var inte länge sedan vi läste att Karlskrona hade svårt att betala löner under sommaren. De stora utgifterna är löner till spelare och ledare runt laget.

Om vi tittar hur det ser ut runt lagen kommer vi att upptäcka att det är många personer involverade.
Huvudcoach, backcoach,forwardscoach, målvaktscoach, fystränare, sportchef , assisterande sportchef, videocoach, sjukgymnaster, psykologer och några vice vice. Alla personer runt laget plus en dyr spelartrupp ger naturligtvis ekonomiska problem

Det är omöjligt att det kan finnas arbetsuppgifter till alla heltidsanställda och vi är inte NHL som många vill efterlikna. Varför har det blivit så här? Är det ingen som vill vara huvudansvarig och ta ansvar för helheten? Klubbarna känner skuld till gamla trotjänare och konstruerar någon tjänst inom organisationen oavsett om han är lämplig i rollen.

Är det inte bättre att anställa en bra som vill jobba istället för tre mediokra? Det är för många som vill vara med lite lagom men inte ha något ansvar. Man blir mörkrädd när till och med Allsvenska klubbar har två sportchefer.

Om klubbarna  skall få ordning på ekonomin måste det bli slut på alla vice vice tjänster. Har kvalitén på produkten blivit bättre med större organisation? Tror att ordspråket JU FLER KOCKAR .............
Stämmer ganska bra.

Den här säsongen hoppas vi slippa läsa om rekonstruktioner och dålig ekonomi. Kommunerna har andra hål att stoppa pengarna i, än dåligt skötta föreningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar