lördag 24 september 2016

ÄR DET PÅ RIKTIGT ?

Äntligen får vi se världens bästa hockeyspelare, men inte i sina respektive landslag. Det är lite synd att man gör detta till en jippo turnering. Jag vet att det är NHL som står som arrangörer och vill visa upp alla sina duktiga spelare. Jag är lite nostalgisk och drömmer tillbaka när det var World Cup med riktiga landslag. Vilka rysar matcher Sverige - USA, Canada - Ryssland m.m.

Nu har arrangörerna haft otur att Europa tagit sig till semifinal och tänk om det hade blivit Nordamerika mot Canada i andra semifinalen. Det skall påpekas att det har varit bra matcher, men den riktiga nerven finns inte. Det känns helt enkelt inte på riktigt, mer uppvisning som allstar matcher.

I framtiden får vi kanske en turnering med Norden, Mellaneuropa, Gamla Sovjet, olika lag från Nord Amerika där man delar in spelarna efter ålder.

Varför kan inte ishockeyn bli seriös och sluta driva med oss hockey älskare. Inget riktigt VM och nu hotar NHL att inte släppa spelare till OS. Landskamper mellan turneringarna har länge varit helt ointressanta.

Det är bara att konstatera, det blir aldrig som förr. Nog är det väl märkligt att en liten sport som ishockey inte kan få ihop en vettig turnering. Det är lika bra att lägga ned landslagen och satsa på klubbhockeyn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar