måndag 19 september 2016

ÄNTLIGEN TRE KRONOR

När landslaget har spelat VM turneringar sista åren har det pratas om puckinnehav, sätta press, kreativitet och rolig ishockey. I gårdagens match fick vi se ett Sverige där DICIPLIN och SMARTNES var nyckelord.
Svensk lagidrott oavsett idrott har nått sina framgångar tack vare dessa nyckelord. I dagens egoism var det en fröjd att se laget jobba tillsammans där ALLA spelare jobbade för lagets bästa.

Många tyckte säkert att matchen var tråkig i och med att det inte var så spektakulärt. När det är cupmatcher blir varje byte viktigt för matchens utgång och Sverige hade bestämt sig för att inte bjuda på någonting. Antingen bestämmer man sig för att ha roligt och spelar efter eget huvud eller för lagets bästa. Ryssland har många individuellt skickliga spelare som ligger i toppen av poängligan i NHL, vad hjälper det när de inte vill göra " skitjobbet".

Sverige var suveräna på att värdera situationerna, när skall jag spela enkelt och när skall jag spela till en lagkamrat. Svenska backarna har fått mycket beröm innan turneringen och de levde verkligen upp till de högt ställda förväntningarna. Målvakten Markström fick rycka in med kort varsel och tog chansen. Skall han stå i nästa match ? En målvakt som är het skall naturligtvis fortsätta och det är väl inte säkert att Lundkvist är så överlägsen som alla tror.

För att det skall bli en framgångsrik turnering måste Sverige spela på samma sätt även mot de andra lagen. Det är alltid lättare att vara disciplinerad mot lag som på pappret är bättre. Vi har inte så många stjärnor som kan avgöra på egen hand, utan det är laget som skall ta oss till final.

Nu är det ishockey dygnet runt SHL, Hockeyallsvenskan och World Cup. Det måste vara ett paradis för hockeynördar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar