måndag 26 september 2016

LUNDKVIST SÄNKTE SVERIGE.

Dagen efter förlusten mot Europa avlöser experterna varandra med "snusförnuftiga" analyser. Passivt, för defensivt, dåligt pp, mer istid på Karlsson, sämst när det gäller m.m.

Ingen har kritiserat målvaktsspelet som var den stora anledningen till förlusten. Alla baklängesmålen berodde på dåliga ingripanden från Lundkvist. Vissa spelare får en status som aldrig ifrågasätts oavsett vad de presterar. Precis som alla andra spelare har han rätt att ha en dålig dag, synd att den kom i en semifinal. Är det inte samma sak när det blir slutspel i NHL ?

Alla hyllade Sveriges kloka spel i gruppspelet, laget  spelade tajt och bjöd inte på någonting. Hade vi inte spelat så disciplinerat i gruppspelet kunde vi sett oss i stjärnorna efter en semifinal.

Det pratades om Dream Team, som tur var gick inte ledarna i den fällan. Vi hade en tre fyra spelare som kan göra lite extra resten är hårt arbetande. Hörnqvist, Landeskog, Berglund, Hagelin, Kryger, Silverberg mfl. Alla gjorde rätt för sig och tog sina roller.
Att möta ett hopplock som inte har någonting att förlora är inte enkelt och det skall påpekas att Europa har lika bra spelare som Sverige.

Det var definitivt inget fiasko, däremot fick vi se att det är en sak att skjuta några mål i grundspelelet över 80 matcher där de flesta matcher är en transportsträcka. Nu var det riktig ishockey där motståndarna är taktiska precis som i slutspelet i NHL.

Det stora fiaskot är att Europa och Canada möts i final. Det blev den jippo turnering som de flesta tippat. Till och med publiken lyste med sin frånvaro.

VI FÅR HOPPAS ATT OS BLIR EN RIKTIG TURNERING!!!

2 kommentarer:

  1. Pelle, Lundqvist får ett plus i Aftonbladet. Alla mål skriver dom var ”tabbar.” Det är väl ändå hård kritik?

    SvaraRadera
  2. Det måste ha varit med små bokstäver

    SvaraRadera