söndag 28 augusti 2016

SKITDERBY

Här har man laddat hela dagen för ett klassiskt derby mellan AIK och Bajen. En fantastisk inramning möter spelarna när de kommer ut på arenan. Det lagen bjuder på är idéfattigt och helt utan intensitet. Jag hade i och för sig inga större förväntningar när det gäller spelkvalite, men ett derby brukar bjuda på kamp och heta känslor. Tänder man inte till med denna inramning är det bättre att de spelar på Skytteholm inför 2000 åskådare.

Bajen, lirarnas lag hade inte många passningar till rätt adress, men med Haglund, Persson, Saevarsson mfl. kan det inte bli bättre. Kennedy är bollskicklig men åldern tar ut sin rätt och blir tempo torsk.

AIK hade alla möjligheter att haka på i toppen men verkade inte vilja offra det som krävdes för en seger. Många skickliga spelare men de gick mest på mitten och rullade runt, ingen ville ge sig in i hetluften för att avgöra. Det blev lite bättre när supertalangen Ishak kom in och gjorde skillnad.

De som skall ha beröm är fansen till båda lagen som skapar en internationell stämmning med fantastiska tifon. Mediokra fotbollsspelare skall vara otroligt tacksamma att de får spela sådana här matcher i Sverige. Det minsta fansen kan begära är attityd och ödmjukhet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar