tisdag 29 december 2015

KRIGARE

Juniorkronorna har fått en kanonstart på turneringen i Finland. Första matchen mot Schweiz var ingen värdemätare, men mot USA fick spelarna bekänna färg. Det var intressant att se hur laget skulle reagera när stjärnan Nylander inte kom till spel.

Att det skulle bli en tuff match var alla inställda på och Sverige backade inte en millimeter, istället var vissa spelare lite för entusiastiska som kostade lite onödiga utvisningar. Sverige fick visa upp ett boxplay av högsta klass och ett målvaktsspel som lovar gott. Det är inte lätt att spela på en ett måls ledning. I sista perioden visade Sverige ett moget spel där de unga backarna gjorde bra värderingar och bjöd inte USA på några gratis möjligheter.

Årets lag verkar bestå av spelare med större ödmjukhet änförra årets spelare som överskattade sin förmåga och trodde att de var stjärnspelare. Det går att vinna matcher på olika sätt det visade Sverige igår. USA hade fler individuellt skickliga spelare men Sveriges försvarsspel, mod och målvaktsspel räckte till en meriterande seger. Det här påminner lite om fotbollsgrabbarnas bragd i U21 EM.

Fortsätter spelarna på samma sätt kan det bli en rolig turnering. Hoppas att de inte lyssnar för mycket på de som pratar om att vi måste ha mycket puck och skall göra trollerinummer varje gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar