lördag 12 december 2015

SHL HALVTID

DIF
De har något bra på gång, jobbar långsiktigt och vågar satsa på sin unga backbesättning. De var medvetna om att det behövdes förstärkningar för att andra året inte skulle bli en strid i botten av tabellen. De nya spelarna har inte gjort succé, det finns mer att hämta och efter jul kommer de att slå ut i full blom. Mindre namnkunniga spelare som den kloke Ljung har visat vägen många gånger. Laget har möjligheter att knipa den åtråvärda 6:e platsen.

ÖREBRO
Om MV Hudacek spelar bra blir det poäng. Har stora problem att få fart på importerna, de går inte att lita på. En är redan bortskickad, tror inte det är den sista. Som tur är har de några spelare som kommer till jobbet varje dag och är otroligt effektiva i målproduktionen. Ett ganska färglöst lag som har svårt att göra avtryck. Det bästa med Örebro är stämmningen på hemmamatcherna, suveränt arrangemang.

HV71
Fick en tuff inledning med avstängningar och skador, men klarade det ok. När spelarna började friskna till kom också stabiliteten och poängen började ramla in. Nye tränaren Lindblom har agerat lugnt och medotiskt. Har inte gett sig in några djuplodande diskussioner när han har blivit intervjuad. Om de hittar någon första kedja som kan producera i varje match kan de vara med och slåss om en plats på övre halvan.

LULEÅ
När det kommer en massa individualister till ett lag är det de som skall sätta prägel på laget. Mycket riktigt litade alla på de nya stjärnorna och laget hade glömt hur man vinner hockeymatcher. Luleå började tappa sin identitet som ett hårt arbetande lag som var svårspelat. Så småningom ramlade poletten ned och lyxlirarna var tvungna att ställa in sig i ledet. Det är vattenbärarna som har dragit lasset, Granström, Fabricius, Forsberg mfl. Om de håller fast vid sina värderingar kan de vara med och utmana de två stora.

MALMÖ
Trots att nyförvärven inte har övertygat har Malmö klarat sig bra och gjort det man kan förvänta sig av en nykomling. Gräset är inte grönare på andra sidan, de spelare som var med och tog Malmö till SHL har varit tongivande, Svensson, Storm, Hetta, Persson mfl. Om det fanns en möjlighet att byta bort några av de nya mot några som var beredda att lyfta laget skulle kontraktet inte vara några problem. Nu tror jag att det går vägen ändå, men varför chansa.

RÖGLE
Har förstått hur man måste spela för att överleva, enkelt spel med en enorm disciplin. Laget har tagit fler poäng än jag räknade med. Trots en tuff kamp i botten vågar man släppa fram unga spelare istället för misslyckade importer. Att det finns kultur i Rögle vet vi, men att de klarar sig så bra är imponerande. Det blir ohållbart i längden att ha dyra spelare på läktaren, de måste bort. Rögle får slåss medMalmö och MODO om att slippa kvala

MODO
De fortsätter att satsa på transatlanter, trots att resultatet inte har varit av någon högre kvalitet. Transatlanter är enbart här för att göra poäng och många är skickliga om man hittar rätt. Att inbilla sig att de skall ta något defensivt ansvar kan man glömma. Det är inte konstigt att det ser ut som det gör i försvarsspelet. MODO har bytt spelare och tränare, under de sista fem åren, som andra lag gör under 10-15 år. Det är inte spelarnas eller tränarnas fel att de har hamnat i klubben. Det är inte lätt att rekrytera det blir fel ibland, men sista åren har det blivit för många misslyckanden. Istället för att byta tränare och spelare stup i ett är det kanske dags att städa trappan uppifrån.

KARLSKRONA
Att resan skulle bli svår var nog alla införstådda med, men några fler poäng på hemmaplan hade klubben hoppats på. Att redan i halvtid ha tankarna på kvalspel är inte enkelt. Tycker ändå att de har krigat på efter bästa förmåga. Nu gäller det att hitta ett stabilt spel så att sejouren i SHL inte blir kortvarig. Kan MV Honken var pusselbiten som hjälper laget till nytt kontrakt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar