fredag 11 december 2015

SHL HALVTIDI

Nu är halva serien apelad och så här kommer tabellen att se ut, med små justeringar, när serien är färdigspelad. Om Brynäs och Luleå byter plats hade halvtidstabellen varit utan överraskningar. Placeringarna är förväntade, men att giganterna VF och SAIK skulle vara i en klass för sig  med 10 poäng ned till närmaste lag är överraskande. Det skall påpekas att båda lagen har spelar CHL matcher.
VF och SAIK gör upp om seriesegern, Åtta jämnbördiga  lag får slåss om direktplatserna till kvartsfinal. Malmö, Rögle och MODO kämpar om att slippa 13:e platsen. Karlskrona får försöka hitta ett spel som gör att de klarar av allsvenskt motstånd framåt vårkanten.

VF ochSAIK har verkligen imponerad, de har mycket gemensamt. Båda lagen har lyckats behålla stora delar av truppen och kontinuitet är inte vanligt i dagens ishockey. De har alla ingredienser som krävs för att bli mästare, matchvinnare, grovarbetare, spelskickliga backar, tuffa backar, bra MV och rutinerade kaptener som sätter ribban för övriga spelare.

VÄXJÖ
Efter en trög inledning där de fortfarande levde kvar i guldfirandet fick de ordning på spelet. Nu börjar man känna igen förra årets lagmaskin. Gynge, Rosen och Kiskinen har dominerat och tillhör en av seriens bästa kedjor. Det räcker inte med en kedja för att vara med och slåss om guldet.

BRYNÄS
Seriens positiva överraskning, coachen Berglund har hittat en bra mix i femmorna där speed och teknik förenas med hårt jobb. Jag är imponerad av Rödin, vilken utveckling. Har inte bredden för att slåss om guldet, men det blir ändå en säsong att glädjas åt.

FBK
Gjorde många nya investeringar inför säsongen, nu skulle det vara slut på mittenplaceringar. Starten var mycket lovande, men en mörk november gjorde att man tappade kontakten med toppen. Jämfört med tidigare säsonger är det ett steg i rätt riktning. Trots en hygglig placering har inte tilltänkta toppspelare som Ryno, Johansson och Nygren spelat på en acceptabel nivå. Nygren är en fantastisk pp spelare, men i egen zon är han en säkerhetsrisk. Om alla pusselbitar ramlar på plats kan de vara en outsider på vårkanten.

LINKÖPING
De är skickliga på att hitta bra transatlanter, inget undantag i år heller. Ett spännande lag med många unga talanger som kommer att glädja supportrarna i framtiden. Sista tre åren har laget sett intressant ut, men i slutändan har man inte fått ihop helheten. Tycker att spelet inte är lika naivt som tidigare år och de riktiga djupdykningarna är färre. Frågetecken på MV och bredden på backsidan gör att semifinal är realistiskt. Kan de hålla i truppen kommer framtiden att bli ljus.

Imorgon tittar vi på resten av lagen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar