fredag 24 april 2015

RÄTTVIST GULD TILL VÄXJÖ

För att vinna SM- GULD brukar det krävas ett målvaktsspel utöver det vanliga. Nilstorp har verkligen inte övertygat, ändå blir det guld det är imponerande. Däremot har SAIK:s målvaktsspel varit av yttersta toppklass, då förstår alla hur överlägsna Växjö egentligen var.

Växjö var favoriter innan säsongen startade så det är ingen sensation att spelarna firas idag. De har lyckats med sina värvningar och fått ihop ett komplett lag, där balansen mella gnuggare och kvalité har slagit mycket väl ut. Ledarna har även lyckats göra främlingslegionen ansvarstagande att jobba för lagets bästa. Backparet Murphy och Welch har personifierat laget och tagit på sig ett stort ansvar utan att missbruka det stora förtroende de har fått av ledarna. Kan de behålla stommen och förstärka med några fräscha namn är de med och krigar om Guldet även nästa säsong. Det är bara att gratulera till en resa i expressfart mot toppen i svensk ishockey.

Tror inte SAIK är speciellt besvikna när de tittar tillbaka på säsongen. Istället har de överträffat alla förväntningar med ett mediokert lag. Hade de lyckats ta guld skulle bragdguldet ha varit givet. När inte toppspelarna leverar blir det en ohållbar situation, man hittade ingen fungerande första kedja hur man än laborerade. Laget hade åtta backar till spel i sista matchen, ändå fick Sevc speltid. Han har varit en katastrof i hela finalspelet och en bidragande orsak till att uppförsbacken blev ännu brantare. Det måste vara tjänstefel att matcha honom i sista matchen och den som har ansvaret för backarna måste ta sig en allvarlig funderare på om han har sett samma saker som alla andra. Vill SAIK kriga om guldet även nästa säsong måste värvningarna hålla en högre nivå än årets, där de flesta har suttit på läktaren.

Det var nästan omöjligt att bli utvisad i finalspelet, är det någon som vet om det var tillsagt om nya regler i finalspelet? Det skall påpekas att nivån var lika för båda lagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar