måndag 13 april 2015

ÄNTLIGEN

 Växjö trotsade experter och publik de gav sig själva en chans att vinna första finalmatchen på bortaplan. Det var inte den snyggaste matchen, men Växjö hade förstått hur de var tvungna att spela för att besegra SAIK. Tidigare motståndare har utmanat SAIK över hela plan där spelet böljade fram och tillbaka. Växjö hade lärt sig läxan och spelade tajt i mittzon i egen zon höll de rent framför eget mål. Med andra ord gjorde Växjös spel att SAIK spelarna inte fick mycket utrymme och de hade inte skickligheten att luckra upp detta välorganiserade Växjö, trots flera möjligheter i pp.

Hela säsongen har jag varit förundrad över SAIK;s framgångar. Det skall inte gå att vinna så många matcher med årets trupp. Den är inte i närheten av förra säsongens skickliga spelare. Truppen är bred, men inte bättre än övriga topplag. Därför är det imponerande vad ledare och spelare har åstadkommit så här långt. Blir det guld är det en bragd och en tankeställare till övriga lag.

KAN VÄXJÖ VINNA TRE MATCHER TILL ?

Gårdagens seger betyder oerhört mycket för fortsättningen. De bevisade för sig själva att det går att vinna om alla spelare följer lagets taktik och lägger egen prestige åt sidan. Det skall också påpekas att Växjö inte gjorde någon topprestation, det var en godkänd insats. Den stora faran för Växjö är hemmaplan och ett enormt stöd av hemmafansen, då är det lätt att bli överoptimistisk och glömma det som gav segern på bortaplan.

Det här är första gången SAIK är under press och det skall bli mycket spännande att se hur de kommer att reagera i morgon. Trots allt snack om att tiden talar för oss vet de att 0-2 i matcher blir mycket svårt att vända.
             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar