måndag 20 april 2015

HUR ÄR DET MÖJIGT ?

Fyra matcher i finalen och ingen hemmaseger, det är många som försöker förklara detta fenomen. Att hitta någon vettig förklaring är inte enkelt, det känns som bortalaget spelar lite enklare och försöker minimera misstagen medan hemmalaget vill ge sig på saker som de inte behärskar och visa sina fans lite hockeygodis. Inget av lagen har hittat den perfekta balansen mellan offensiv och defensiv.

Att SAIK vann gårdagens match är svårt att förstå då många spelare underpresterade. Backen Sevc hade ännu en mörk afton och tog två onödiga utvisningar och han skall vara glad att inte Växjö vände matchen på grund av hans hjärnsläpp. För tillfället är han en belastning för laget och hans istid bör minskas. Första kedjan Pesonen, Zackrisson och Calof gör ingen människa glad de väger för lätt och bidrar inte med någonting. Pesonen ser ut att vara rädd och vill inte vara i hetluften. Det är de mer anonyma grovjobbarna och ungdomarna som driver laget med Holmström som den lysande stjärnan. Allra bäst är målvakten Svensson, han räddade SAIK med några fenomenala räddningar.  

Det mest intressanta med årets SAIK trupp är att många av nyförvärven inte tagit en ordinarie plats. Lehtonen skickades till Örebro, Schremp, Widing och Sörenssen har varit på läktaren eller avbytare.
Trots de mindre lyckade värvningarna har de chansen att ta sitt tredje raka guld. Lyckas man är det mycket mer imponerande än övriga guld.

Växjö gör en i stort sett bra match, men måste utnyttja sina målchanser på ett bättre sätt. Deras pp var bättre än tidigare och det var bara tillfälligheter att det inte blev mer än ett mål. Den normalt sett stabila fjärde kedjan var olyckliga med inblandning i båda baklängesmålen.

Den stora frågan inför fortsättningen är om något lag kan hålla sin egen serv som normalt inom tennisen är en stor fördel, eller blir det dubbelfel även i fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar